Hva er SEO?

Hva er søkemotoroptimalisering og hvilke søkemotoroptimalisering metoder som fungerer.Søkemotoroptimalisering (SEO) består av en del prosesser som får et nøkkelord eller frase opp på organisk søk. Hver søkemotor har sin egen algoritme for søkbarhet av et ord eller frase.Hos Google sin søkemotor finnes det mer enn 300 diverse signaler for å få et ord til å vises på deres søkemotor. Hos Yandex sin søkemotor finnes det 800 signaler.

Søkemotorer

Når du begynner å snakke om SEO, vil de fleste naturlig nok anta at du snakker om Google. Google dikterer de store endringene i bransjen med sine algoritmeoppdateringer. For mer enn et tiår har Google vært den klare vinneren av søkemotorer, men nå arbeider mindre populære søkemotorer som Yahoo og Bing med å forbedre sin organisk søketrafikk.

Den enkleste og mest logiske måten med å avgjøre om andre søkemotorer enn Google er verdt å vurdere, er å se på hvert enkelt foretak sin markedsandel. Ifølge Maria Johnsen sin forskning i 2014, var Google ansvarlig for 67,5 prosent av alle søk. Bing genererer 18,6 prosent og Yahoo genererer 10,1 prosent. Google er fortsatt en klar vinner, men tallene tyder på at Bing og Yahoo er potensielt mer formidable enn hva folk flest tror. Til sammen er Bing og Yahoo ansvarlig for 28.7 prosent av alle søk. Det er nesten en tredjedel av all trafikk.

Nettleser

Hvilken nettleser bruker du akkurat nå? Sjansen for at du bruker Firefox, Chrome, IE, Safari eller noen andre avanserte tredjeparts nettleser er ikke stor. ikke mange med teknisk kompetanse eller ferdighet innen Internettsurfing bruker Internett Explorer lenger. Det er gjenstand for latterlig dårlig design, mangel på funksjonalitet, sakte fart og generell irritasjon. Men likevel, er det mange som fortsatt bruker Internet Explorer, mest fordi det er en standard nettleser fra Microsoft sine produkter.

Algoritmens krig

Hvis du er interessert i å få rangering på Bing og Yahoo, er det viktig å forstå hvordan disse søkemotorene avviker fra Google. Som Google holder Bing detaljene for sin avanserte søkemotor algoritme hemmelig og dette med god grunn. Slipper detaljene til denne koden ut, kan dette føre til at flere folk utnytter systemet, noe som resulterer i dårligere søkeresultater og en verre web opplevelse for alle involverte.

Likevel så er det mye vi vet om Bing sin algoritme. For det meste er kriteriene for Bing og Google den samme. Begge favoriserer
regelmessig mengder relevant innhold av høy kvalitet. Et høyt antall naturlige tilbakelenker som peker tilbake til kjerneområdet og et nettsted som er dyktig og verdifull for brukerne. Likevel er det den nøyaktige prosessen som beregner rangering basert på disse faktorene som er annerledes enn den Google bruker. Dette er tydelig for enhver som utfører et identisk søk på begge steder.

Bing gir en høyere vekt på lokale data, for eksempel informasjon i lokale kataloger. Men det ser ut til at Google samsvarer denne vektleggingen,spesielt med sin oppdatering.

Google gjør også noen naturlige favoriseringer mot sine egne produkter, leverandører, kunder, produkter og tjenester. For eksempel så lønner deg seg for bedrifter og ha en Google+ konto.

Hvis du prøver å rangere for Bing og Yahoo, er det best å opprettholde en lignende strategi. Skriv godt innhold og bygg relevante lenker slik at du tiltrekker deg flere folk til webområdet ditt. Hvis du vil ha litt ekstra omtale, sørg for å bruke ekstra tid på din lokale profil og oppmuntre brukere til å vurdere virksomheten din.

SEO taktikk som fungerer

I vårt seo samfunn produserer vi innhold på forskjellige språk for å øke synligheten. SEO er ikke død. De strategiene som fungerte før fungerer ikke nå lenger.Her er de viktigste strategiene du kan bruke for e-handel og nettsteder:

– Sosiale medier: Bruk Facebook, Google+, instagram, piterest, twitter og stumbleupon
– Dofollow eller nofollow? Mange er forvirret over det faktum som gjør disse lik. Basert på Maria Johnsen sin undersøkelser så har begge disse betydning. Hvis dofollow bærer 100% vekt, vil nofollow bære 50% i det lange løp.

– Lenkebygging

Hvorfor slutter noen mennesker å bygge linker? Fordi de gir opp tidlig i deres SEO linkbygning.Du bør gjøre det sakte og du vil ikke se store forandringer de første 6 månedene.

– Sosiale medier
– video rangering
– Drop-feed
– Deep feed
– Bokmerking
og mye mer.

Dette er strategier som fungerer, men du må bruke riktig taktikk for å få dem til å fungere. Bare bokmerking, linkbygning eller det å holde seg til bare en strategi vil ikke fungere.

SEO software

Kan du stole på seo programvarer som SEOmoz, Semrush, majestic seo etc? Hvis du har penger til å betale flere tusen kroner i året for å gjøre de rikere, så kan du godt gjøre det med dine penger. Men her er virkeligheten. Du trenger å gjøre enkelte beregninger og riktige strategier for å holde dine søkeord og fraser oppdatert og holde et øye med konkurrentene. De fleste av disse programvarene vil ikke fortelle deg de riktige fakta. Ikke bli lurt av forskjellige programvarer som ligger ute på Internett. Skal du få se hvordan din hjemmeside fungerer, bruk webmaster verktøyet på søkemotorer som Google.

Skal du kjøpe disse programvarene for å få høy rangering og se statisktisk til din hjemmeside?

Disse SEO verktøyene får sin data fra Google, Yahoo, Bing. Det er best å bruke Google webmaster verktøy istedet for dem. Hvis du ønsker å bygge tilbakelinker, så ikke stol på disse programvarene. Hvorfor ikke? Fordi mange webmastere blokkerer roboter til disse seo software under .htaccess filen på sine domener. Derfor vil ikke disse SEO verktøyene gi deg ekte dokumentert på tilbakekoblingene til din konkurrent. Hvis du ønsker å se resultater på domenet, kan du bruke Google webmaster verktøy. Kun webmaster verktøyet sier sannheten av tilbakelenker av ditt domene.Men dette vektøyet kan svikte noen ganger på grunn av teknisk feil, men stort sett av tiden så viser det reelle data om websiden.

Hvor får SEOmoz (Moz), SEO book, search engine land og de andre kjente bloggere sine tilbakekoblinger i fra?
De får sine tilbakelinker via plugins og addons som de sprer på internett og folk bruker. Fordi de ligger gratis på nett under wordpress eller de andre nedlastingsportaler.For eksempel WordPress SEO plugin «WordPress SEO by Yoast»» er en av dem. Hvis du installerer dette på bloggen din, vil deres koblinger legges til. Bare høyreklikk på din kildekode og du vil se at de linkene er der sammen med seobook og de andre.Tenk deg hvor mange mennesker som laster ned disse plugins. Nederst er et bevis på link manipulering via wordpress SEO plugin.

De bruker også Wikipedia for å putte sine lenker der.Dette heter «link injection» på engelsk. Disse nettstedene bruker link injeksjon taktikk. Vet Google dette? Ja. Har Google gjort noe med det? Nei. Hvorfor ikke? Fordi disse nettstedene sprer ordet for Google. Hvem ellers skal gjøre dette for Google? De har kontrakt med Google eller er gratis kanaler til Google. Slike websider er mange. Det er en metode som Google brukte og  bruker for sin merkevarebygging, salg og rangering av sin søkemotor.En strategi som gjorde Google en av de mest brukte søkemotorer på internett.

De også manipulerer og planter sine lenker på de andre bedrifter sine pressemeldinger. Nederst er en pressemelding som SEONorway.org lagt ut på nett i  den 11. April 2016. neste dag det vil si i den  12. April så vi at noen publiserte pressemeldingen uten tillatelse fra SEONorway.org  og lagt inn «Search Engine Land» sin link der.  Dette er en typisk juks som Search Engine Land gjør.

De har to typer medlemmer: Bedrifter som ikke er helt kjent med SEO og amatør SEO frilansere og nybegynnere som vil bruke disse bloggene til å gjøre seg kjent i SEO samfunnet. Noen av de gjemmer seg bak search engine land, Moz.com, osv for at de andre ser at de er der. Hvorfor stoler folk på dem? Fordi det er praktisk for folk til å klikke på det første resultatet og lese artiklene på blogger. Eksperter spesielt SEO eksperter bruker egne private kanaler. Jeg snakker ikke da om black hat seo forum. Vi har vårt eget nettverk hvor ingen av disse menneskene har tilgang. Vi bruker vanligvis videokonferanse for å oppdatere oss om de nyeste strategiene.

Flerspråklig SEO

Dersom du har en nettbutikk som er oversatt på diverse språk, da bør du bruke flerspråklig SEO. Vi anbefaler Golden Way Media for din flersprålig SEO prosjekt. De har erfaring med online markedsføring i Europa, Asia og Nord Amerika.

Hvis du har en e-handel, bør du lese dette:

– Gjør global søkemotoroptimalisering.
– Kjøp domener i ulike TLD, hvis du ikke har penger, bruk subdomener og oversett sidene riktig. Sørg for at sidene er unike og optimalisert.
– Sende de inn til lokale kataloger, bokmerker og blogger
– Sosiale medier
– Lokale søkemotorer
– Blogger på lokalt språk
– Videoer på lokalt språk
– Sosiale medier på lokalt språk

Hvis du følger våre tips, vil du øke rangeringen, nettside synlighet og trafikk.

Dette er det grunnleggende, men det er mye mer taktikk som vi vil diskutere i senere artikler.

Har du noe spørsmål? Kontakt her 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.